Emmy Lea

Roligaste och mest spännande kvällen på länge

Tänkte slänga ihop en sammanfattning av min söndagskväll såhär under första advent. Jag och Sofia drog ut på kvällspromenad. För hennes del handlade det om en sjuk tristess, för min del behövde jag få igång inspiration till min berättelse som jag håller på och skriver. Men detta får bli någon slags punktlista, fast utan punkterna. Så siffror kanske? Hmm, aa, vi kör på det. Förbered dig på randomness. 

1. Man ska säga Korv Stroganoff med ilska. 
2. "Asså kan nån operera bort orden 'holy shit' från min hjärna, tack?"
3. Klurig gåta som handlar om fem duktiga tjejer som brer fem stora smörgåsar på fem minuter. 
4. "Känns inte som det smartaste att gå bredvid vattnet i mörkret när man har ont i fotleden."
"Plopp."
5. Går förbi fallen, det är kolsvart. Går upp till kyrkan, tittar upp. Det är en massiv cirkel runt månen. Skumt och magiskt. Och läskigt. 
6. Ser ut som idioter som går omkring med mobilernas ficklampor på i mörkret. 
7. Får en explosion av idéer till berättelser som troligtvis aldrig kommer ta sig ut ur mitt huvud. 
8. Köper pommes och en jordgubbsmilkshake på vägen hemåt. 
9. Skratt gånger hundra. 
10. Kallt som satan. 
11. Bestämmer oss för att ta en till promenad sekunden vi gått in och varit på toa. 

Standard. 

Den här veckan
Tänkte slänga upp några bilder som jag tagit under de senaste dagarna. 

Den här är från en workshop vi hade på skolan i tisdags. Det var Simon och Michaela från Taletab som arbetade med oss för att ta fram "personas" till en webbtjänst de håller på att starta upp. Det var intressant, dock lite irrelevant för veckans moduluppgift vilket jag anser var lite halvt slöseri med tid. Men det var absolut inte värdelöst! Det var fascinerande att få se gruppernas olika personas, varav min grupps persona "Kerstin" visade sig vara helsåld på tjänsten, så det var lite kul. 
Åker lite då och då ut till Överby med Sofia i hennes bil, vilket försvårar mitt minne så jag har inte riktigt koll på när den här bilden togs under veckan. Den är i alla fall tagen på bron på väg från Överby. Troligtvis är den från igår när vi drog dit för att köpa externa hårddiskar. Det blev varsin hårddisk på 1 tb för 599 styck, helt okej pris. Har behövt säkerhetskopiera min macbooks innehåll ett bra tag nu så nu ska det här äntligen genomföras. Får se bara exakt hur jag ska göra, har inte så bra koll på vad som borde säkerhetskopieras. Det finns nämligen ett program i datorn kallat Time Machine som tydligen gör en komplett backup på alla filer. Men jag vet inte riktigt om det är det jag ska satsa på. Aja. 
Sitter och kikar på hur tjejerna kör genrep inför Herrmiddagen. Spännande värre. Jag skulle egentligen inte vara med, men mina musiker-skills landade mig en plats någonstans i damernas spex. Så nu är jag här. Bilden är från igår, tagen uppe scenen, ifall någon var nyfiken. Är lite förtjust i ljus, när det hanteras på ett snyggt sätt. Kanske inte så konstigt, haha. 

Nu har jag inte så mycket mer att dela med mig av. Får se när nästa inlägg dyker upp. 
Ja juste, ska kanske blogga lite...
Jo men tjenare här fanns det en blogg ja. Jag glömmer av och till bort dens existens och får därför en gnutta ångest över att faktiskt pressa ut ett inlägg. Det blir en ständig fråga om man ska sammanfatta allt som hänt sedan man senast skrev ett inlägg, eller om man bara ska ta det som är aktuellt i dagsläget. 

Jag har fått tillbaka betyget på mina två första högskolekurser. Man kunde få U, G eller VG. I den ena - som jag trodde jag skulle få U i, fick jag VG i. Så det var roligt. I den andra kursen som jag trodde hade gått bäst fick jag bara G i, men eftersom att jag från början inte ens visste att man kunde få VG så är jag nöjd. Typ. Är man en perfektionist så är ju näst bäst inte gott nog. Fast så är jag bara gentemot mig själv. Jag är absolut inte en sån person som tävlar mot andra. Det känns så meningslöst. Man har ju olika grundlägen och olika förutsättningar, så slutresultatet är inte jämnt mellan två olika personer. 

Och då sniglar vi oss in i ett väldigt aktuellt samtalsämne, nämligen att gymma. För jag står på gymmet just nu och är färdig med mitt pass. Jag har en tendens att stressa igenom mitt pass. Det gjorde jag idag med, men jag körde alla maskiner i typ fem set istället för två som jag brukar. Det var skönt, man känner i kroppen att man verkligen hat tränat. Det är en rätt så fantastisk känsla, trots att det stramar åt i musklerna. Det är skön slags smärta. Fel ordval egentligen, det gör ju inte ont liksom. Men jag kom inte på nåt annat ord. Men nu står jag i bakdelen av gymmet och väntar på att fitnessfreakarna och muskelbyggarna Sofia, Filip och Jesper ska bli färdiga. De bygger muskler. De tränar liksom på hög nivå, haha. Galet vad de är starka. Men jag hade varken pallat eller velat träna varje dag. Jag prioriterar så mycket annat, både måsten så som plugg och laga mat/städa/tvätta, men också allt som jag tycker är kul. Jaja, jag ska inte jämföra mina prestationer med någon annans. 

Annars så ligger det en spelning på schemat ikväll. Den här gången ska jag spela, så vi får se hur detta går. Ska köra lite akustiskt på kårens torsdagspub, så det ska bli kul. Ha det gött så länge!