Emmy Lea

Fredag, 31 Juli


Hejsan! 

Nu sitter jag på tåget på väg ner till Göteborg för helgen. Att jobba åtta timmar om dagen och samtidigt gå upp klockan fem varje morgon sliter verkligen på en. Jag är semestervikarie i en järnhandelsbutik i Vänersborg till och med nästa fredag, och medan det varit och är ett helt okej jobb - t.o.m stundtals roligt - så ska det bli skönt att få ledigt i några veckor. Sedan börjar år två på högskolan. 

På den senaste tiden så har det varit mycket som rört sig i mitt huvud - jobb och studie-tankar, låtskrivande, lägenhet... Ja ni. Var ska man ens börja?Under Fallens Dagar i Trollhättan så såg jag Norlie & KKV uppträda och då fick jag en sån inspirations-rush. Nästan som ett lyckorus. Ibland på konserter så upplever jag sådana stunder, och det är verkligen som att flyta på moln. Det känns som om hela bröstkorgen expanderar av glädje och att den när som helst skulle kunna explodera och att fjärilar skulle flyga ut. Det är nog den bästa förklaringen jag kan ge. Lite sådär kreativt poetiskt. Nä, men det är den bästa känslan jag vet, man liksom står där i publikhavet och gungar alternativt stampar i takt med ett förbaskat löjligt leende på läpparna. Det är i de stunderna som jag på riktigt saknar att framträda på scen. Att få sjunga och veta att folk lyssnar, att de uppskattar vad man gör. Att få höra applåderna. Det saknar jag. 

Men hur som helst. Då när jag fick höra Norlie & KKVs låtar som är på svenska så fick jag sån himla inspiration. Så jag har bestämt mig för att försöka skriva fler låtar på svenska. Det har reda. Blivit en speciell som jag skrev häromdan som jag är sjukt nöjd med. Har inte spelat in den ännu, men det kommer. Jag tycker det är svårare att skriva bra låttexter på svenska, det känns mer komplicerat att lyckas få till seriösa texter. Att få vardagens ord till något spännande och känslomässigt nice. Jag tror att det är för att jag hela tiden hör svenska runtom mig, bor man i Sverige så blir det ju så. Därmed blir ju engelsk text lite mer intressant. Så jag får fundera mycket mer och verkligen känna av så känslan blir rätt. Vill liksom skriva låtar med viktig känslomässig betydelse.. Sedan så vill jag lyckas fånga den där kraften, den där styrkan som får en att tappa andan och vilja haka på i sången. Det är ju väldigt mycket begärt av lyssnare. Men egentligen vill jag väl bara skriva musik som gör att jag känner så. För då tror jag att lyssnarna hör att det är äkta. Att det faktiskt känns. 

Förra helgen så hade mamma en sån himla go målar-dag så jag blev så nyfiken på att pröva. Den här ovanför målade jag med olika nyanser av blått, och lite vitt. Det är så fantastiskt kul att få ut all kreativitet ur systemet! Oavsett vad för något så mår man så bra av att att göra sånt här. Sjukt skönt. 

Har ju varit aktiv på en dejtingsida, och jag lovar att jag ska ta och skriva lite om det, men det får bli i ett annat inlägg. Syrran ska möta upp mig på stationen och sen ska vi umgås lite på stan tills hennes pojkvän kommer med tåget klockan åtta och då är tanken att vi ska käka någonting. Trevligt sådär på fredagen. 

Vi hörs!
Torsdag, 30 Juli


Nej men tjena! 

Här fanns det en blogg ja. Juste. Nu är det sommar nu är det sol- eh. Det är nästan sommar i alla fall, lite sol och blå himmel har jag sett idag, men molnen har tagit över himmeln. Man undrar ju lite om detta äntligen är beviset för vår negativa påverkan på planeten. Men den melodin är la folk trötta på antar jag. Själv känner jag väl lite så där att vi bara har den här planeten, och samtidigt vill jag ju naturligtvis klaga på att jag tvingas klä mig i sneakers, långbyxor och tjocktröja under regnjackan varje dag till och från jobbet. 

Fast temperaturen på morgonen kanske inte riktigt räknas, jag går ju upp kl 5 och går hemifrån 5:45. Tidigt. Jobbigt. 

Är på jobbet nu och har lunch, men jag har bara åtta minuter kvar så jag borde väl diska min matlåda kanske. Mina luncher består av matlådor och läsande av berättelser/e-böcker i mobilen. Ibland blir det även lite kollande på en viss dejtingsida som jag är medlem på, men det är en helt annan historia. 

Jag ska försöka att uppdatera bloggen lite då och då, tänker inte komma med något löfte om X antal inlägg i veckan då det är hög risk för att detta ej kommer fungera. 

Oh well. Nu måste jag dra. 5 min kvar.