Emmy Lea

Insikter
Den här veckan är min sista vecka på sommarjobbet, och jag är...inte på jobbet. Igår tog jag mig iväg till jobbet trots en sjuhelvetes spänningshuvudvärk. Och när jag varit där i en och en halv timme så började det stråla smärta från min axel ner i hela armen. Så då sa jag stopp. Kroppen säger ifrån när den inte orkar mer, och det är vad som hände igår morse. Sedan den andra juli har jag tvingat mig upp klockan fem varenda vardagsmorgon, och det sliter rejält i en. När jag kommit hem efter en jobbdag så finns det noll ork kvar, och ändå måste det göras middag, smågrejer ska fixas, städ/disk/tvätt, ställa sig i duschen och tvätta håret... Saker man vanligtvis inte skulle tycka är överdrivet jobbigt kräver tusen gånger så mycket kraft efter en åttatimmarsdag. Det är trist att inse sina begränsningar. Men det är också väldigt viktigt. Så igår åkte jag hem från jobbet, och idag valde jag sjukanmäla mig. 

Jag har som närstående sett hur en persons ambition och vilja kan passera ens egen kropps gräns för vad den orkar. Hur man vill så mycket, hur man kämpar, när man egentligen orkar mindre. Och det gör ont i mig att ens tänka att jag kanske kommit i närheten av utbrändhet. Det får bara inte hända. Det finns inte en chans på jorden att jag med alla korten på bordet låter mig själv passera min gräns så långt. Jag är så oerhört glad att jag märkte av min kropps reaktioner i tid. Innan det gått för långt. 

Att gå upp klockan fem är alldeles för tidigt för mig. Att pendla till en annan stad för jobb är kanske också för jobbigt för mig. Trots att jag går och lägger mig tidigt, så har jag inte fått sova färdigt när klockan ringer på morgonen. Jag känner nu att jag behöver mer sömn. Min kropp sa ifrån. 

Idag undrade jag när klockan ringde ifall jag ändå skulle ta mig iväg till jobbet. Men jag hade legat vaken sedan klockan tre inatt och inte kunnat somna om. Då går det ju absolut inte att prestera bra utan att riskera att må dåligt. Så jag sjukanmälde mig. 

Det är så himla viktigt att ta vara på sig själv. Att veta sina gränser. Att lyssna när kroppen säger ifrån - att nu är det nog. Nu orkar jag snart inte mer. Utan min mamma och hennes visdom efter hennes egna erfarenheter så hade jag aldrig förstått någonting. Hon är så fantastiskt fin. Förstående. Jag älskar dig mamma, du vet så mycket bra saker. 

Jag får se hur resterande dagar under veckan blir, men just nu ska jag bara fokusera på att vila. 
Söndag, 2 Augusti

Är ju i Gbg hos mamma nu under helgen, och det har blivit lite promenerande på stan tillsammans med syrran och hennes kille. Det har varit mysigt, men även uttröttande. Efter en vecka av åttatimmarsdagar på jobbet så finns det inte mycket energi kvar i mig. Men det är ändå kul att umgås och vara lite aktiv. 

Vi har käkat lite ute å stan, både i fredags och lördags, vilket var gott. Sedan upptäckte jag och Joss "Naked Juice Bar" som har så sjukt goda smoothies. Galet. De är ju väldigt nyttiga också, ett stort plus. Lite segt i plånboken bara. Men ibland får man ju unna sig. Jag är ju förtjust i banan, så jag tog deras smoothie Bananarama! Gott som...ja, jag kanske inte ska svära. Men jag lovar, den var supergod. 

Såg detta MIDI-keyboard av en slump inne på Claes Ohlsson förra helgen. Jag har velat skaffa ett sånt ett tag nu eftersom det är lite krångligt att flytta datorn till mitt stora keyboard hela tiden när jag vill spela in. Och när jag inte är hemma och vill kunna spela in ändå så hade det ju varit riktigt gött att kunna ta med både laptop och keyboard. Så när jag såg det här för 499kr så bestämde jag mig för att jag ska köpa detta! Ännu har jag inte köpt det, för jag funderade på ifall jag skulle vänta tills första lönen från sommarjobbet kom in på kontot. Men det är ju inte särskilt mycket pengar egentligen. Och eftersom att jag kommer vara hos mamma i Gbg efter jobbet tar slut på fredag så hade det varit gött att ha möjlighet att spela in. Därför funderar jag även på att skaffa en USB mikrofon. En helt portabel studio hade ju varit fantastiskt... Hittade en mic hos Musikverkstan som såg helt okej ut, så detta ska bli kul. Men när jag var där igår så var båda dem grejerna slut i butik... Segt. Men jag tänker dra dit idag igen för att prata lite med dem och se om de instrumenten som jag kollat in verkligen är de bästa i den prisklassen. Vi får se. 

Detta är för övrigt en panoramabild på hur butiken jag jobbar i ser ut från kassan. I början tyckte jag att den var jättestor men nu när jag kan områdena så navigerar jag lätt runt där inne. Det ska bli både trist och skönt att sluta på fredag. Min kollega Kent är rätt go att jobba med, och det är ett helt okej jobb. Men jag längtar till då jag slipper gå upp fem på morgonen. Haha.